
1 ½ dl havregryn
3 ½ dl kokande vatn
1 ss sukker
2 ss olje
25 g gjær
2 egg
2 ts salt
Ca 1 l kveitemjøl
Ha kokande vatn over havregryna, la det bli lunka. Bland i sukker, olje, gjær,salt og egg. Ha i mjøl til ein smidig deig.
La den heva, under lokk eller tildekka med plast, cirka ein time.
Del i 16 emner, trill ut rundstk.
La dei etterheva.
Pensle med egg og vatn, kanskje strø på litt gryn ?
Steik 15 minutt på 230 grader.
3 ½ dl kokande vatn
1 ss sukker
2 ss olje
25 g gjær
2 egg
2 ts salt
Ca 1 l kveitemjøl
Ha kokande vatn over havregryna, la det bli lunka. Bland i sukker, olje, gjær,salt og egg. Ha i mjøl til ein smidig deig.
La den heva, under lokk eller tildekka med plast, cirka ein time.
Del i 16 emner, trill ut rundstk.
La dei etterheva.
Pensle med egg og vatn, kanskje strø på litt gryn ?
Steik 15 minutt på 230 grader.
Disse rundstykkene smaker godt til ei skål varm fiskesuppe, på ein iskald dag. Det er faktisk snøstorm ute !
Oppskrifta er Ingrid Espelid Hovig ansvarleg for, eg er ikkje flink til å baka men desse pleier gå greit.
No comments:
Post a Comment